HTML

World of Summer

Az élet napos oldala.:)

Friss topikok

Linkblog

most akkor kell a kúra, vagy nem kell?

2009.05.05. 17:06 Summer!

Nos, igen jó kérdés. Ugyebár jópár éve, hogy a csontváz alkatú modellek lettek a szépnek, csinosnak tituált, ideális nő és lány alakok. A tévében, az újságban, plakátokon és szórólapokon minden szépségipari terméket reklámozó nő bőre hibátlan, a haja tökéletes, az alakja pedig kifogástalan, de inkább mínuszos. A filmekben is többnyire ilyen nőkért jön el a herceg fehér lovon, és az ilyen nők érnek el sikereket a karrierükben.
Fogyjunk a jó közérzet miatt, "akkor érzed magad jól a bőrödben, ha szép vagy", bio-kaják, folyadék kúrák, fogyasztó krémek és tabletták, plasztika.
Azonban.
Mostanság egyre inkább előjött a másik oldal is, az "úgy vagy szép ahogy vagy", "az igazi szépség belülről fakad".  Azt mondják, ne dőljünk be a kialakított ideálnak, mert egyre több az anorexiás beteg. Tanuljuk meg értékelni önmagunkat, kinézetünket. Nem a kilók határoznak meg minket, hanem az, amik vagyunk.

Most akkor melyik? A megfelelni annak ami a közkedvelt, vagy az elfogadni azt ami éppen adatott? A kulcsszó szerintem a kettő között van, vagyis mind a két oldalból ugyanannyi: EGÉSZSÉG.

Fontos, hogy kívül-belül az egészségre törekedjünk. Azoknak a túlsúlyos nőknek, akiknek már a jó közérzetüket, az egészségüket fenyegetik a kilók, lépniük kell. Azoknak a nőknek, akiknek pszichés problémákat és étkezési zavarokat okoz a kóros soványság, lépniük kell.
Elsősorban egy kis önértékelést kell végeznünk. Mi az amit szeretük, mi az amit nem szeretünk magunkban? Mitől érezzük jól magunkat, milyen a személyiségünk és mit sugároz ebből a külsőnk? A "szeretem" dolgokat erősítsük, a "nem szeretem" dolgokon változtassunk, de normális, ép kereteken belül. Ha egészséges a magunkról kialakított képünk és lelkileg stabilak vagyunk, akkor kezdjünk bele.

A fogyókúra lehet jó, és hasznos, de tudni kell, hogyan használjuk. Ma már számos módszer van arra, közben hogyan kíméljük a testünket. Ne bántsuk, hanem segítsük szervezetünket.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://worldofsummer.blog.hu/api/trackback/id/tr471104536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manobolt · http://www.fogyokura-alatt.com 2009.05.13. 12:19:30

Egyetértek.
És ami fontos még a fogyókúra mellé az a mozgás.
süti beállítások módosítása